Kouluttajasta

Kuka minä olen?

Olen siis Sari Koistinen Lieksasta. Aloitin syyskuussa 2018 opiskelemaan eläintenhoitajan ammattitutkintoa, osaamisalana eläintenkouluttaja, valmistuin eläintenkouluttajan ammattitutkintoon (AT) keväällä 2020

Syksyllä 2021 pääsin aloittamaan syventäviä opintoja kun aloitin Eläintenkouluttajan erikoisammattitutkinto (EAT) opinnot Taitotalossa.

Eläinlajeina minulla on koira ja kissa.

Päivätyössä olen Eläinlääkäriasema Pielisvetissä hoitajana, koulutuksia teen iltaisin ja viikonloppuisin. Myös päivätyössäni pääsen käyttämään kouluttajan taitoja, niin paljon kuin mahdollista pyrimme klinikallakin vähentämään eläimen kokemaa stressiä.

Itselläni on kotona tällä hetkellä koiria ja kissoja.

Koirista kaksi on monirotuisia ja kaksi weimarinseisojaa joten kokemusta on myös metsästyskoiran peruskoulutuksesta.

Aloitin eläintenkouluttajan opinnot koska halusin oppia ymmärtämään eläinten käyttäytymistä ja oppimista ja sitä kautta pystyä auttamaan ihmisiä ja heidän lemmikkejään ennaltaehkäisemään ja ratkaisemaan ongelmatilanteita sekä tekemään yhteisestä arjesta ennenkaikkea mukavaa ja rentoa yhdessä tekemistä.

Ennen opiskeluja olin itse kokenut ongelmia oman koirani Tildan kanssa ja huomasin kuinka vaikeaa oli saada apua niihin. Erilaisia neuvoja sateli joka puolelta, mutta pelkät koulutusohjeet eivät riittäneet. Niin pitkään kun en ymmärtänyt syitä käyttäytymiselle ja miksi minun tulisi toimia neuvotuilla tavoilla ei ongelmatkaan ratkenneet. Erityisen lähellä sydäntäni ovatkin Tildan jälkeen olleet arat ja epävarmat koirat, kun oppii ja pystyy ymmärtämään tällaista koiraa, sen jälkeen syntyvä luottamussuhde on hienoa kokea!

Koulutuksissani haluan olla kannustava ja toivon, että koiran omistaja ja koira saavat tuntea yhteistä onnistumisen iloa ja tunnetta, että hei mehän osataan ja pystytään! Jokainen koira ja omistaja on erilaisia persoonia joten työkalupakissani pyrin pitämään mahdollisimman monenlaisia työkaluja, että jokaiselle persoonalle löytyisi juuri se heille sopiva keino motivoitua.

Koulutuksissa otetaan huomioon eläimen lajityypillinen käyttäytyminen ja käytetyt metodit perustuvat tutkimustietoon, käytän positiivista vahvistamista ja operanttia koulutusta eli käytöksen vahvistumiseen positiivisten kokemusten kautta, metodissa eläin oppii oppimaan.

Uutta opin itsekin kokoajan ja sitä myöten myös koulutukset kehittyvät, toivottavasti pääsen jakamaan tietoa muillekin lemmikkien omistajille!

Tervetuloa siis kursseille tai yksityisopetukseen!

Olen Suomen eläintenkouluttajat ry:n jäsen ja sitoutunut noudattamaan yhdistyksen eettisiä sääntöjä https://www.elaintenkouluttajat.com/yhdistys/463-2/

Create your website with WordPress.com
Aloitus
%d bloggaajaa tykkää tästä:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close